Stappenplan beleggen

Stap 0 - Is beleggen iets voor u?

Op Strategisch-beleggen.nl helpen we u aan de hand van het stappenplan om de best mogelijke belegging te realiseren die bij u past. Wij begrijpen maar al te goed hoe aanlokkelijk het af en toe kan zijn om in te stappen in de wereld van beleggen. Zeker vanwege de lage rente op spaartegoeden tegenwoordig. Wanneer u kapitaal probeert op te bouwen, is een spaarrekening openen vaak niet voldoende. Investeren in beleggingen kan potentieel meer opbrengen.

Sparen geen aantrekkelijk alternatief meer

Voordat u het doorheeft, kan geld sparen u dus geld gaan kosten. Beleggen is vandaar ook een handig alternatief om alsnog op zoek te gaan naar meer vermogen. Het is echter belangrijk om u af te vragen of beleggen iets voor u is. Hoewel er af en toe gouden bergen worden beloofd, loopt u met een belegging altijd risico dat het geïnvesteerde vermogen minder waard wordt of in een uitzonderlijk geval zelfs volledig verdampt. In stap 3 gaan we hier dieper op in.

Kunt u het zich het risico veroorloven?

Beleggen is enkel en alleen verstandig wanneer u het zich kunt veroorloven om een risico te lopen én bereid bent om dit risico te lopen. U moet er te allen tijde rekening mee houden dat uw geld minder waard kan worden. Twijfelt u bij deze gedachte en heeft u dit liever niet? Zie er dan van af om een ongewenst risico te lopen. Hoe mooi of sterk het gewenste fonds of aandeel ook is geweest de afgelopen jaren, de gouden regel is en blijft: in het verleden behaalde successen bieden geen garantie voor de toekomst.
Een beter alternatief is om uw vermogen voor nu weg te zetten op een spaarrekening, hoe ongunstig de rentestand op dit moment ook is. Wilt u ondanks alles extra rendement, dan kunt u wellicht erover nadenken om deposito te gaan sparen of sparen met voorwaarden. Door deze afspraak met de bank beschikt u op de lange termijn alsnog over meer vermogen dan bij regulier sparen.

Klaar voor het échte stappenplan Beleggen voor Beginners

Bent u echter bereid om het risico te lopen dat uw vermogen minder waard kan worden of tot grote hoogtes kan stijgen, én kunt u dit geïnvesteerde bedrag missen? Dan heten we u van harte welkom bij het échte stappenplan van Strategisch Beleggen. In deze reeks gaan we in op de belangrijkste aspecten die komen kijken bij het beleggen, en welke investering het beste bij u past.

Wat kunt u verwachten?

In stap 1 van het stappenplan gaan we in op de kosten die u bereid moet zijn om te maken wanneer u gaat beleggen. Vervolgens nemen we in stap 2 de verschillende producten met u door waarin u kunt beleggen en welke manier van beleggen het beste bij u past. Stap 3 geeft u meer info over het te lopen risico met de diverse beleggingen die u kunt maken. Stap 4 gaat in op waarin u het beste kunt beleggen, en stap 5 geeft u tips om de beste dienstverlener te vinden. In stap 6 geven we u handvatten om zo goed mogelijk van start te gaan met beleggen en in stap 7 geven we u tips hoe u uw kennis op peil kunt houden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.